fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Csontpótlás és arcüreg-emelés

A csontpótló beavatkozás abban nyújt segítséget Önnek, hogy olyan kezelések is elvégezhetővé válnak, melyekre nem kerülhetne sor az Ön csontállományának állapota miatt.

Csontpótló beavatkozások a szentendrei Korona Fogászati Központban

  • Csontpótló beavatkozás a sikeres implantátum beültetéshez: ha Ön hosszú ideje küzd foghiánnyal, előfordulhat az érintett terület csontállományának túlzott elvékonyodása. Ahhoz, hogy a fogbeültetés sikeres legyen, ilyen esetekben kiegészítő beavatkozásokat kell elvégeznie a műtéttel megbízott szájsebésznek. Ha nincs elég csont, amely megtartaná az implantátumot, akkor csontpótló beavatkozással kell az adott területet feltölteni az implantátumok stabilitása érdekében.
  • Csontpótló beavatkozás a fogágybetegségek sikeres kezelésére: csontpótlásra akkor is sor kerülhet, ha Ön fogágy betegségben szenved, és kilazult fogainak rögzítése a cél.
  • Csontpótló beavatkozás foggyökér vagy ciszta eltávolítása után: a foggyökér vagy ciszta eltávolítása után indokolttá válhat a keletkező csontüreg feltöltése csontpótló anyaggal.

A panorámaröntgen vagy 3D CB-CT kép alapján ítélhető meg, hogy szükséges-e, illetve milyen mennyiségű csontpótlás szükséges.

Hogyan történik a csontpótló beavatkozás a szentendrei Korona Fogászati Központban?

A csontpótlás során a szájsebész szakorvosunk a kívánt területre helyezi a pótlásért felelős csontpótló anyagot, amelyet vékony, felszívódó membránnal fed le a sikeres végeredmény érdekében. A beültetett csontpótló anyag segít beindítani a szervezet saját csontképzését, amely mintegy fél év alatt éri el a szükséges szintet.

Arcüreg emelés, azaz Sinus lift a szentendrei Korona Fogászati Központban

Az arcüreg emelés, más néven a Sinus-lift akkor válhat szükségessé, ha a felső állcsont nagyőrlőinek (ritkábban kisőrlőinek) területén nem áll elég csont rendelkezésre. A két oldalt elhelyezkedő nagyőrlők közel helyezkednek az arcüreghez (sok esetben gyökerük be is lóghat a területre), ezért ilyenkor az implantátum is túlérne a csonton.

Márpedig az implantátum beültetésnél nem engedhető meg, hogy a mesterséges foggyökér felső vége egy laza szövetű területen nyugodjon, ezért műtéti beavatkozással és csontpótló granulátum segítségével meg kell emelni az arcüreget.

Hogyan történik az arcüreg emelés, azaz Sinus lift a szentendrei Korona Fogászati Központban?

A műtét során egy csontablakot képzünk az arcüreg falán, a nyálkahártyát csontos alapjáról leválasztva csontpótlót helyezünk a kezelendő területre. Az implantátum behelyezését követően a műtéti területet varratokkal zárjuk. Varrat eltávolításra két hét múlva kerül sor. Fogpótlás készítésére 6 hónapot követően kerülhet sor.

A csontpótlás és az arcüreg emelés azaz Sinus lift komoly szakmai felkészülést igénylő szájsebészeti beavatkozás. A Korona Fogászati Központban ezeket a műtéteket gyakorlott dentoalveoláris sebész, azaz szájsebész végzi, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a csontpótló műtétek területén. Javasoljuk, hogy látogasson el szentendrei rendelőnkbe egy térítésmentes konzultációra, ahol felkészült szájsebészünk részletesen tájékoztatja Önt a csontpótlás és arcüreg emelés előnyeiről és kockázatairól. A konzultációra a +36 30 799 2350-es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt szeretettel.