fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Barázdazárás

Barázdazárás gyermekkorban a szentendrei Korona Fogászati Központban

Fogaink alakját általában szüleinktől örököljük. Sokunk rágófogainak felszínén mély, nehezen tisztítható barázdák vannak, melyek fokozottabban kitettek a fogszuvasodás veszélyének. Érdemes tehát megelőzni a szuvasodási folyamatot, egy gyors, fájdalommentes kezeléssel, mely éveken keresztül megvédi a fogakat.

Mikor érdemes barázdazárásra vinni gyermekeinket?

Az ideális időpont a barázdák lezárására a maradó fogak áttörése után van. Ezen módszer ugyanis megvédi a gyermekének maradó fogait a betegségektől.

Amikor gyermekének 6-8 éves korában előbújnak a maradó nagyőrlő fogak, akkor válnak a legsérülékenyebbé. Ezért javasolt elsőként ezeknél a fogaknál alkalmazni a barázdazárást. Ezeknek a fogaknak a felszíni barázdarendszere igen összetett, éppen ezért nehezen tisztítható. A fogszuvasodás megakadályozása érdekében tehát a mély barázdákat azok fertőtlenítése után lezárjuk egy speciális anyaggal, hogy megvédjük azokat a baktériumok bejutásától. A barázdazárás fúrásmentes, teljesen fájdalommentes kezelés, így jó kezdet egy életre szóló kellemes fogászati élmény megalapozásához.

A barázdazárásnak számtalan előnye van gyermekeink számára:

  • Segítségével el lehet vele kerülni a fogfájást.
  • Kíméletes eljárás, tehát gyermeke számára nem lesz drámai a kezelési élmény.
  • Költségkímélő, hiszen a későbbi tömésektől menti meg a fogakat.

Mit kell tenni, ha Ön is időben szeretne gondoskodni gyermeke fogainak egészségéről?

Előzze meg Ön is a komolyabb fogászati problémák kialakulását. Hívja fel ügyfélszolgálatunkat +36 30 799 2350-es telefonszámon és jelezze munkatársunknak, hogy barázdázását szeretne kérni gyermeke számára.

Sok szeretettel és türelemmel várjuk Önt és gyermekét.