fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Gyermeke fogainak az egészsége az Ön egészségtudatos hozzáállásán múlik, de egy felkészült fogorvos nagyon sokat segíthet

A fogászati kezelés szokatlan élmény gyermeke számára. Különösen igaz ez az első kezelésekre, amely meghatározhatja a fogászathoz való viszonyát egy életen át. Az első alkalom szóljon mindig az ismerkedésről. Ha már gond van valamelyik foggal és a gyermek panaszkodik rá – sajnos elkéstünk. Ezt a helyzetet sem az orvos, sem a gyermek nem fogja élvezni. Éppen ezért amint kibújtak a tejfogacskák (2-2,5 éves korban), érdemes konzultációra elhozni gyermekét a szentendrei Korona Fogászati Központba, hogy megismerkedjen a fogászati rendelő légkörével és hozzáértő, türelmes és empatikus fogorvosainkkal.

Ha elérkezett a pillanat, hogy meglátogassák rendelőnket, akkor csak a +36 30 799 2350-es telefonszámot kell felhívnia és jeleznie, hogy gyermek szeretne megismerkedni a fogászat ismeretlen titkaival. Érdemes erre a „kirándulásra” rászánnia fél órát, hiszen a tapasztalataink nagyon pozitívak ezen a területen. Az első látogatás (amely még nem a kezelésekről szól, csak az ismerkedésről) minden esetben mosolyogva ér véget és ez az élmény elkíséri gyermekét a jövőbeni rendelő látogatásokra is.

Ezen a konzultáción:

  • Gyermeke rossz érzések nélkül  ismerkedhet meg a fogászat világával.
  • Ön és gyermeke megismerheti kezelőorvosának hozzáértését  és empatikus képességeit.
  • Megismerhetik azt a kellemes és megnyugtató rendelői környezetet, aminek akkor látják majd hasznát, ha Önnek vagy gyermekének fogászati kezelésre lesz szüksége.
  • Pontos képet kap gyermek fogainak aktuális állapotáról  (és indokolt esetben a szükséges kezelésekről).
  • Értékes információt kap arról, hogy otthoni szájhigiéniával  hogyan előzhető meg a fogak szuvasodásának kialakulása.

Hívja fel ügyfélszolgálatunkat +36 30 799 2350-es telefonszámon és jelezze munkatársunknak, hogy el szeretné hozni gyermekét rendelőnkbe egy konzultációra. Sok szeretettel és türelemmel várjuk Önt és gyermekét.

Kell-e tömni a tejfogakat?

Egy fontos kérdés, gyermekeink fogainak egészségről: kell-e tömni a tejfogakat?

A tejfogak szerkezete, anyaga megegyezik a maradó fogakéval.  A tévhittel ellentétben, kezdetben a tejfogaknak is majdnem ugyanolyan hosszú gyökerük van, mint a maradó fogaknak.

Barázdazárás

Barázdazárás gyermekkorban a szentendrei Korona Fogászati Központban

Fogaink alakját általában szüleinktől örököljük. Sokunk rágófogainak felszínén mély, nehezen tisztítható barázdák vannak, melyek fokozottabban kitettek a fogszuvasodás veszélyének. Érdemes tehát megelőzni a szuvasodási folyamatot, egy gyors, fájdalommentes kezeléssel, mely éveken keresztül megvédi a fogakat.