fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Gyermekkori és serdülőkori fogszabályozás

Gyermekkori és serdülőkori fogszabályozás a szentendrei Korona Fogászati Központban

Azért tartjuk a gyermek- és serdülő kort ideálisnak  a fogszabályozásra, mert amíg az emberi test még fejlődésben van, addig bizonyos határokon belül befolyásolni tudjuk az állcsontok növekedési irányát és mértékét.  Gyermekkori fogszabályozó kezeléseink célja elsődlegesen az állcsontok és az arc harmonikus növekedésének biztosítása, valamint a rossz szokások kiküszöbölése.

A serdülőkori növekedést megelőző időszakban elsősorban állcsont-ortopédiai készülékeket alkalmazunk (kivehető, illetve speciális rögzített készülékek), és a csontozati eltérések megoldása a fő szempontunk. Sok esetben logopédiai kezelést javasolunk a különböző izomfunkciók tökéletesítésére.

Az egyes fogak szabályozására általában rögzített készülékeket alkalmazunk a maradó fogazati időszakban, 12 éves kor után. Tehát a fogszabályozó kezelés sokszor több lépcsőben valósul meg: első lépésben az állcsontok, később pedig a fogak szabályozásával, több készülék segítségével.

Az időben elkezdett kezelés súlyosabb problémák kialakulását előzheti meg, mint például az állkapocs ízületi panaszok vagy a diszharmonikus arc kialakulását.

Mit kell tennie annak érdekében, hogy megelőzze gyermeke felnőtt kori fogászati problémáit?

A fogszabályozást igénylő problémák sok esetben nem látványosak. Éppen ezért nem ösztönöznek arra minket, felelősségteljes szülőket, hogy fogszabályozó szakorvoshoz forduljunk gyermekünkkel. Ezek a problémák azonban felnőtt korban állkapocs ízületi panaszokhoz vezetnek.

A fogászati problémák megelőzhetőek időben, még a gyermekkorban elkezdett fogszabályozó kezelésekkel.
Hozza el szentendrei fogászati rendelőnkbe gyermekét egy fogszabályozási konzultációra, hogy pontos képet kapjon arról, van-e gyermekének olyan szabad szemmel nem látható fogászati problémája, amely kezelést igényelne.

Az állkapocs ízületi problémák kialakulásának megelőzéséhez vezető út első lépése, a tisztánlátás ebben a fontos kérdésben. Hiszen amit gyermekkorban, a fejlődési periódusban egy egyszerű fogszabályozó kezeléssel helyre tudunk hozni, az felnőtt korban már csak egy bonyolultabb, hosszabb ideig tartó és költségesebb fogszabályozó megoldással korrigálható.

Hívja fel ügyfélszolgálatunkat +36 30 799 2350-es telefonszámon és kérjen időpontot fogszabályozó konzultációra gyermek részére.

Várjuk Önt és gyermekét szeretettel.