fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Kivehető fogpótlás

A kivehető fogpótlások csoportjába azok az eszközök tartoznak, amelyeket a páciens akár orvosi beavatkozás és segítség nélkül is el tud távolítani. Ezen fogpótlások egyszerűen kivehetőek, ezért tisztításuk könnyedén megoldható.

A teljes lemezes fogpótlás alkalmas alsó - felső teljes foghiány, valamint egyes csonthiányok pótlására is. A kivehető eszköz viszonylag stabilan meg tud támaszkodni a nyálkahártya csontalapzatán, illetve rögzülésében fontos szerepe van az arcizomzatnak, a rágónyomásnak, sőt, még a gravitációnak is.

Használaton kívül tisztítófolyadékban célszerű tartani a fogpótlást a lehető leghosszabb élettartam elérése érdekében.

A kivehető fogpótlás előnye, hogy segítségével visszanyerhető a rágóképesség, helyreállíthatóak a foghiány miatt bekövetkező arcvonásbeli eltérések, megelőzhető az állkapocs ízületi károsodása, valamint megszűntethetőek a hangképzési - és beszédzavarok. A műfogsorral nemcsak esztétikus külsőt kaphat a páciens, de megszűntetheti a foghiánytól kialakult pszichés zavarokat is.

Abban az esetben, ha valamelyik fogívben nincs teljes foghiány, akkor részleges fogpótlást igényelhet a páciens. A részleges lemezes pótlás nagyobb helyet foglal el a páciens szájüregében, mint a természetes fogak, hiszen helyettesíti az elsorvadt csontot, illetve teljesen beborítja a fogatlan állcsontgerincet és a szájpadot. Annak érdekében, hogy a részleges fogpótlás megfelelően rögzüljön a helyén, kapcsokat vagy precíziós elhorgonyzási eszközöket használnak a fogászatban.