fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés során a fogorvos eltávolítja a gyulladt szöveteket a fogból, és miután sterilizálta az adott területet, betömi a gyökércsatornát teljes hosszában, majd tartós zárást biztosít.

A gyökérkezelés a fog megtartását célzó eljárás fogbélgyulladás esetén.

Fogbélgyulladást többek között a fogbelet elérő szuvasodás válthatja ki, mely során gyökércsatorna falába baktériumok kerülnek és a fogbél tartalma fertőzötté válik.

A fog keményszövetei alatt található fogbélüreget erek, idegek és kötőszövet alkotja, melyek gyulladás esetén kellemetlen tüneteket, többek között fájdalmat, ráharapási érzékenységet okozhatnak.

Első lépésként a fertőzött szöveteket eltávolítjuk és a fogat gyógyszeres gyökértöméssel látjuk el, a teljes csíramentesség elérése céljából. Gyulladt fog esetén a gyógyszeres gyökértömés többszörös cseréjére lehet szükség a tünetek megszüntéig.

Amennyiben a fog a továbbiakban panaszmentes, a következő lépésben végleges gyökértöméssel látjuk el.

Egyes esetekben különböző okokból (anatómiai adottságok, gyulladás mértéke) nem készíthető megfelelő gyökértömés, ekkor a művelet sebészi befejezése (gyökércsúcs resectio) illetve a fog eltávolítása merül fel megoldásként.