+36 30 799 2350 +36 20 452 2061

Diagnosztika

Rendelőnk a környék egyik legfelszereltebb rendelője, ahol minden technikai háttér biztosított ahhoz, hogy megfelelő diagnisztikai felvételeket készítsünk a különböző kezelésekhez.

Mi a digitális diagnosztika és miért jó ez Önnek?

Minden komolyabb fogászati kezelés alapja a megfelelő diagnosztika, melynek alapján megfontolt és megalapozott döntést tudunk hozni a kezelés lépéseit tekintve. Rendelőnk a környék legfelszereltebb fogászataként rendelkezik a ma elérhető legkomolyabb diagnosztikai eszközökkel.
Egy sikeres fogászati kezelés alapja az Ön fogászati problémájának precíz és alapos feltárása. Ehhez nyújt nélkülözhetetlen támogatást a rendelőnkben elérhető digitális panoráma- és intraorális röntgenberendezés, az intraorális scanner és a 3D CT. Ezekkel a modern eszközökkel olyan nagyfelbontású felvételeket készíthetünk a kritikus területekről, melynek segítségével kezelőorvosa nagy pontossággal be tudja azonosítani az Ön fogászati problémáját és optimális megoldást tud arra javasolni.

3D CT

3D CT felvételre minden fogpótló beavatkozás előtt szükség van. Segítségével a lehető legnagyobb felbontású képet kapjuk a szájüregről, mely segít a fogpótlás módjának kiválasztásában. Adott esetben a 3D CT felvételen látottak határozzák meg, hogy lehetséges-e az implantátum beültetése.

Az alábbi fogászati kezeléseknél elengedhetetlen a 3D CT felvétel készítése:

  • Fogászati implantátum beültetése
  • Csontpótló műtétek
  • Bölcsességfog-eltávolítás
  • Cysta diagnosztizálása
  • Komolyabb szájsebészeti műtétek

A 3D CT felvétel segítségével jól látszanak az idegpályák, az állkapocscsont állapota és mennyisége. A készülék a környéken csak nálunk elérhető, így a szükséges felvételt kényelmesen, helyben el tudjuk készíteni, Önnek nem szükséges Budapestre utaznia emiatt.

Panoráma röntgen

A panoráma röntgen régóta ismert fogászati diagnosztikai eszköz. Segítségével jól láthatóvá válik a fogak íny alatti állapota és elhelyezkedése. Elengedhetetlen szinte minden fogászati kezelés előtt. Kiemelt jelentősége van foghúzáskor, fogtöméskor és fogszabályozó kezelés megtervezésekor.

Teleröntgen

A teleröntgen egy oldalirányú koponyafelvétel, melyen a fogak, a csontok és az arcprofil oldalnézetből láthatók. Ez a fogszabályozó kezelések megtervezésének elengedhetetlen eszköze, hiszen ennek segítségével állítható be a megfelelő harapás és a két fogív egymáshoz viszonyított ideális helyzete.

A röntgen felvételek elkészítéséhez nincs szükség beutalóra. Abban az esetben is szeretettel várjuk, ha a kezelést nem a mi rendelőnk szakorvosa végzi, de annak biztonságos végrehajtásához szükséges röntgen felvételeket készíteni.

Milyen előnyei származnak abból, hogy a Korona Fogászati Központban az Ön számára is elérhetőek a digitális diagnosztikai szolgáltatások?

  • Önnek nem kell Budapestre utazni abban az esetben, ha digitális panorámaröntgen-, vagy 3D CT felvételre van szüksége, hiszen Szentendrén kényelmesen elkészíttetheti pontosan ugyanolyan minőségben, de kedvezőbb áron.
  • A digitális technológiával készült CT, panoráma és intraorális felvételek összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet adnak.
  • Ezek a naprakész technológiát képviselő modern berendezések olyan kíméletes módon készítik el Önről a röntgenfelvételeket, hogy az minimális terhelést okoz az Ön szervezetére nézve.
  • A felvételek kiértékelését felkészült szakemberek végzik el, akik ezek alapján már személyre szabott kezelési tervet tudnak készíteni az Ön számára.
  • A digitális technológiával elkészült felvételeket Ön adathordozóra kiírva elviheti.

Várjuk Önt szeretettel!

TelefonálokOnline kérek időpontot.