fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Kell-e tömni a tejfogakat?

Egy fontos kérdés, gyermekeink fogainak egészségről: kell-e tömni a tejfogakat?

A tejfogak szerkezete, anyaga megegyezik a maradó fogakéval.  A tévhittel ellentétben, kezdetben a tejfogaknak is majdnem ugyanolyan hosszú gyökerük van, mint a maradó fogaknak.

Azonban a tejfogak belsejében jóval nagyobb az idegkamra és a tetején vékonyabb a zománcréteg. Így a szuvasodás terjedése sokkal gyorsabb, mint maradó fogak esetében, és hamarabb vezet panaszok kialakulásához. Ennek félre nem érthető tünete az, ha gyermek arra panaszkodik, hogy fogai hideg, meleg, édes ételek és italok fogyasztásakor érzékenység, fájdalom, esetleges duzzanat jelentkezik.

A szuvasodás hátterében a nem megfelelő szájhigiénia és helytelen táplálkozás áll. A szuvas tejfogak kezelése azért is nagyon fontos, mivel hosszú ideig szájban vannak (10-12 éves korig), illetve az áttörő maradó fogak épsége is függ a szuvas tejfogak állapotától.  Tehát érdemes a tejfogak szuvasodását korán felfedezni és ellátni, de még jobb megelőzni azt.

Ennek legegyszerűbb módja az, ha Ön rendszeresen ellátogat gyermekével egy hozzáértő fogászati rendelőbe, ahol folyamatosan nyomon tudják követni gyermeke fogainak egészségi állapotát és meg tudják előzni a fogszuvasodás kialakulását, illetve kezelni tudják a már kialakult problémát.  Ha Ön gyermekével még egyáltalán járt fogorvosnál, akkor ezt érdemes mihamarabb bepótolnia, mert ezzel megelőzhetjük a komolyabb beavatkozást igénylő problémák kialakulását.

Jöjjön el a szentendrei Korona Fogászati Központba, ahol hozzáértő, türelmes és gyermekbarát  fogorvosaink segítséget nyújtanak Önnek, hogy gyermekét megbarátkoztassa a fogászati rendelőkkel.

Ez a látogatás és gyermekének vizsgálata sok értékes információval szolgál gyermekének fogairól és azok aktuális állapotáról. A konzultációra a +36 30 799 2350-es telefonszámon tud időpontot kérni. Várjuk Önt és gyermekét szeretettel.