fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Kombinált fogpótlás, rejtett elhorgonyzás

Hiányzó fogak pótlásakor az egyik legfontosabb felmerülő kérdés az, hogy milyen megoldást válasszunk a probléma megoldására.

Amikor a rendelkezésre álló fogak száma túlságosan kevés, valamint nincs lehetőség műgyökér beültetésére (magas költségek vagy megfelelő csontállomány hiánya okán), akkor jöhet szóba a kivehető vagy a kombinált fogpótlás.

A kombinált fogpótlás a kivehető továbbfejlesztése, és három nagyobb egységből áll: a fix és a kivehető rész mellett az elhorgonyzás eszköze az, ami alkotja.

A kombinált fogpótlás elkészítésekor először a meglévő fogakat csiszolják le, majd elkezdik megcsinálni a rögzített elemeket (koronákat, hidakat és teleszkópkoronákat). Amikor a rögzített elemek elkészülnek, további lenyomatvétel után kezdik el kimunkálni a kivehető részeket. A főpróba során ellenőrzik az elkészült munkák pontosságát és illeszkedését.

A fix rész alatt a maradék fogakra készült hídpólást értjük.

A műanyagból és fémből is elkészíthető kivehető rész valójában egy részleges fogsor, amelyet a fix rész segít a helyén tartani. Az elhorgonyzás eszközének nevezik azt a pontot, amely kapcsolatot biztosít a fix és kivehető rész között. A kapcsolat többféleképp megoldható: kapcsokkal vagy rejtett eszközökkel is elérhető a stabilitás, azonban kétségkívül az utóbbi az, ami a legjobb esztétikai hatást nyújtja.