fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Kapocs és teleszkóp

A kapcsokkal és teleszkóppal stabilizált kivehető fogsorok kiváló és hosszú távú megoldást biztosítanak azoknak, akik számára más fogpótlás fajta nem érhető el.
Kivehető vagy kombinált fogsor készítése akkor válik szükségessé, ha az adott páciensnél egyrészt komoly mértékű foghiány állapítható meg, másrészt ezt a foghiányt fix pótlásokkal (pl. implantátum) nem lehet megoldani.

A részleges vagy a kombinált fogsor esetében a kapocs az elhorgonyzást biztosítja; lényegében ez az eszköz felel a stabilitásért és az összeköttetésért. Az ilyen típusú fogsorok akkor jelenthetnek választási lehetőséget, amikor a páciensnek vannak még eredeti fogai, amikhez hozzá lehet illeszteni a részleges pótlást.

A teleszkópos fogsor lényege, hogy egy-két megmaradt fog vagy beépített implantátum segítségével primer és szekunder koronákat készít a fogorvos. A meglévő fogakra vagy implantátumokra először a primer korona kerül, majd egy erre tökéletesen illeszkedő szekunder koronát helyeznek; ez utóbbi kerül beépítésre a fogsorba, amely ennek köszönhetően sokkal stabilabban képes tartani. A mindennapi élet során a teleszkópos korona tökéletes lehetőséget biztosít ahhoz, hogy rögzítő paszták nélkül, a nap 24 órájában benn tudjuk tartani a kivehető fogsort is.