fbpx
KORONA FOGÁSZATI KÖZPONT
2000 Szentendre, Korona utca 1.
+36 26 816 080, +36 30 799 2350
info@koronafogaszat.eu

NYITVA TARTÁS

hétfő: 8-20
kedd: 8-20
szerda: 8-20
csütörtök: 8-20
péntek: 8-20

Minimálinvazív fogászat

Hogyan őrizhetjük meg közös erővel az Ön fogainak épségét és szépségét?

A prevenció, azaz a fogászati problémák kialakulásának megelőzése egyre nagyobb és egyre komolyabb szerepet kap egészségtudatos pácienseink körében. A szentendrei Korona Fogászati Központban elérhető modern fogászati eljárásoknál fontos, hogy megelőzzük a későbbi problémákat, ezt azonban csakis preventív (megelőző) módszerekkel és korai diagnózissal lehet tökéletesen megvalósítani. Számunkra pedig annak is komoly jelentősége van, hogy a kezelések során a lehető legkisebbre csökkentsük a foganyag veszteséget.

Mi az invazív eljárás és mit takar a minimálinvazív fogalma?

A fogászatban a legkevésbé invazív eljárásoknak nevezik azokat a megoldásokat, amik a legkisebb szöveti hiányt okozzák, valamint amelyek minimálisra csökkentik a páciensek kényelmetlenségét. A preventív (megelőző jellegű) fogászat célja az invazív beavatkozások elkerülése, tehát a fogászati problémák minél előbbi felismerése. A szentendrei Korona Fogászati Központban az invazív terápiát akkor alkalmazzuk, ha a kezelés már valóban elkerülhetetlen és biztosan szükség van arra fogászati problémájának tartós és esztétikus megoldásához.

Hogyan minimalizáljuk a szuvas fogak kezelésével járó kellemetlenségeket a szentendrei Korona Fogászati Központban?

A fogászati tudomány fejlődésének köszönhetően napjainkban már a szuvas fogak ellátása is minimálinvazív módon történik, vagyis a rendelőnkben dolgozó fogorvosok a lehető legkevesebb foganyagot távolítják el a kezelés során. A régi módszerekkel ellentétben a minimálinvazív technika abban nyilvánul meg, hogy a fognál csak a szuvas részeket távolítják el. Éppen ezért az üreg kiterjesztését a szuvasodás mérete határozza meg.

Ez a speciális minimálinvazív technika csakis a modern kompozit tömőanyagok felhasználásával valósítható meg, hiszen ezek képesek résmentes, mikromechanikai kötődést biztosítani a fog és a tömés között. A fényre kötő speciális tömőanyag hozzáragad a foghoz, így precíz és hatékony zárást biztosít.

Ha az Ön számára is fontos, hogy fogászati kezelése során minimalizáljuk a kezelésekkel együtt járó kellemetlenségeket és a foganyag veszteséget, akkor jöjjön el szentendrei rendelőnkbe egy térítésmentes konzultációra, hogy felkészült fogszakorvosaink érthető módon tájékoztassák Önt a minimálinvazív beavatkozási lehetőségekről. A térítésmentes konzultációra a +36 30 799 2350-es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt szeretettel.