+36 30 799 2350 +36 20 452 2061

Gyermekfogászat

Gyermeke fogainak az egészsége az Ön egészségtudatos hozzáállásán múlik, de egy felkészült fogorvos nagyon sokat segíthet.

A fogászati kezelés szokatlan élmény gyermeke számára. Különösen igaz ez az első kezelésekre, amely meghatározhatja a fogászathoz való viszonyát egy életen át. Az első alkalom szóljon mindig az ismerkedésről. Ha már gond van valamelyik foggal és a gyermek panaszkodik rá – sajnos elkéstünk.

Mi történik az ismerkedős konzultáción?

  • Gyermeke rossz érzések nélkül  ismerkedhet meg a fogászat világával.
  • Ön és gyermeke megismerheti kezelőorvosának hozzáértését  és empatikus képességeit.
  • Megismerhetik azt a kellemes és megnyugtató rendelői környezetet, aminek akkor látják majd hasznát, ha Önnek vagy gyermekének fogászati kezelésre lesz szüksége.
  • Pontos képet kap a gyermek fogainak aktuális állapotáról  (és indokolt esetben a szükséges kezelésekről).
  • Értékes információt kap arról, hogy otthoni szájhigiéniával  hogyan előzhető meg a fogak szuvasodásának kialakulása.

Barázdazárás

Fogaink alakját általában szüleinktől örököljük. Sokunk rágófogainak felszínén mély, nehezen tisztítható barázdák vannak, melyek fokozottabban kitettek a fogszuvasodás veszélyének. Érdemes tehát megelőzni a szuvasodási folyamatot, egy gyors, fájdalommentes kezeléssel, mely éveken keresztül megvédi a fogakat.

Barázdazárást elsősorban az őrlőfogakon végzünk, amit érdemes már a tejfogak esetén is alkalmazni.

Mikor érdemes barázdazárásra vinni gyermekeinket?

Az ideális időpont a tejfog barázdák lezárására az 5-6 éves kor, maradó fogak esetén pedig az őrlőfogak áttörése után. Ezen módszer ugyanis megvédi a gyermekének maradó fogait a betegségektől.

Amikor gyermekének 10-13 éves korában előbújnak a maradó nagyőrlő fogak, akkor válnak a legsérülékenyebbé. Ezért javasolt elsőként ezeknél a fogaknál alkalmazni a barázdazárást. A fogszuvasodás megakadályozása érdekében a mély barázdákat azok fertőtlenítése után lezárjuk egy speciális anyaggal, hogy megvédjük azokat a baktériumok bejutásától. A barázdazárás fúrásmentes, teljesen fájdalommentes kezelés, így jó kezdet egy életre szóló kellemes fogászati élmény megalapozásához.

A barázdazárásnak számtalan előnye van gyermekeink számára:

  • Segítségével el lehet vele kerülni a fogfájást.
  • Kíméletes eljárás, tehát gyermeke számára nem lesz drámai a kezelési élmény.
  • Költségkímélő, hiszen a későbbi tömésektől menti meg a fogakat.

A barázdazárás mellett természetesen foghúzást, letört fogak kezelését, dentálhigiénés tanácsadást és fogszabályozást is végzünk gyermekeknél.

Előzze meg Ön is a komolyabb fogászati problémák kialakulását gyermekénél!

TelefonálokOnline kérek időpontot.