+36 30 799 2350 +36 20 452 2061

Esztétikai fogászat

Esztétikai kezelésekkel a lehetőségek tárháza ma már szinte határtalan. Változtassa meg fogai színét, formáját, vagy pótoltassa a sérült részeket észrevétlenül!

Kerámia héjak

Amennyiben egészségesek a fogai, viszont szeretne azok színén, formáján, vagy méretén változtatni, a kerámia héjak gyönyörű megoldást nyújtanak Önnek.

A héjkerámia kis fogveszteséggel járó, magas esztétikai hatással rendelkező fogpótlás, ami rendkívül hamar elkészül. Mivel leginkább esztétikai szerepe van, a héjkerámiát a fogak ajak felőli felszínére illesztik 0,5 milliméter vastagságban.

Készülhet direkt és indirekt módon, attól függően, hogy fogtechniku által tervezett és gyártott 3D kerámiáról van szó, vagy a fogorvos által, ott helyben felépített pótlásról. Mindkettő gyönyörű, a konzultáció alkalmával segítünk kiválasztani az Ön számára legideálisabb megoldást.

Alkalmazható zománchibák, szuvasodások vagy elszíneződések kijavítására, a fogak éleiben tapasztalható hibák korrigálására, elmozdult fogak harmonikus fogívbe hozására, fogak közti hézagok eltüntetésére, valamint a fogak tengelyeltéréseinek korrigálására.

Egyes tényezők ellenjavallhatják a héjak alkalmazását: kizáró tényező lehet a rossz szájhigiénia, a nagyfokú harapási rendellenesség, az éjszakai fogcsikorgatás (bruxizmus), valamint a komoly mértékben károsodott frontfog (ez utóbbinál inkább fémmentes koronákat ajánlunk).

Fogfehérítés

Napjainkban egyre nagyobb az igény a tökéletes mosoly és fehér fogak iránt, mely ápolt külsőt kölcsönöz és megerősíti az önbizalmat.

Fogaink színét nem csak a genetika, hanem bizonyos ételek és italok is befolyásolják. A fogfehérítés ez utóbbira nyújt megoldást.

Fontos, hogy a fogfehérítés semmilyen maradandó károsodást nem okoz. A fogak szerkezetét átmenetileg kismértékben szárítja és a fogak átmeneti hőérzékenység fokozódására is számítani kell. Ez idővel magától is megszűnik, de speciális anyagokkal (fognyaki érzékenységre való fogkrémek) gyorsítani lehet a javulást.

Milyen lépései vannak a fogfehérítésnek?

  1. A fogfehérítés elvégzésének alapja, hogy fogaink tiszták, fogkőmentesek legyenek, így minden esetben egy professzionális szájhigiénés kezeléssel kezdünk.
  2. A fogkőeltávolítást követően ellenőrizni kell, hogy nincs-e lyukas fog, illetve a már meglévő tömések rendben vannak-e.
  3. Ezt követi a professzionális, rendelői fogfehérítés.

Fontos, hogy a fogfehérítő nem hat a pótolt fogakra, koronákra, hidakra, illetve a tömőanyagokra sem.

A rendelői fogfehérítés egyik legnagyobb előnye, hogy alaposabb, gyors és látványos változás mellett a kezelés nem károsítja a fogzománcot. A klinikai fogfehérítés megfelelő izolálás mellett történik, és a kezelés során a fogakra felvitt gélt egy speciális UV lámpa segítségével aktiváljuk, és oxidáció során fehérednek a fogak.

A fogfehérítés időtartama kb. 1,5 óra (melyet 2 héttel később egyszeri alkalommal meg lehet ismételni, ha szükséges, de általában egyszeri kezelés elégséges). A kezelés fájdalommentes, ritkán előfordulhat 1-2 napig fogérzékenység.

A fogfehérítés után nagyon fontos, hogy a kezelést követő 4-5 napban fokozottan figyeljünk oda milyen ételeket fogyasztunk.

A kezelés után a fogak kitisztított mikrobarázdái sokkal fogékonyabbak a szennyeződések újbóli megkötésére, ezért nem ajánlott az erős pigmentekkel bíró ételek és italok fogyasztása (kávé, tea, vörösbor, paradicsomszósz, cola, meggy, áfonya, cseresznye, cékla, …).

A rendelői fehérítés egy másik válfaja a belső fogfehérítés, ezt a gyökérkezelt és elszíneződött fogakban alkalmazzuk.

Amennyiben szeretne fehérebben ragyogó fogakat, várjuk rendelőnkben!

Esztétikus tömések

Fogainkat számos veszély éri a hétköznapokban, azonban a szuvasodás kétségkívül az egyik leggyakrabban előforduló probléma.

A régen előszeretettel alkalmazott amalgám töméseket ma már nem használjuk. Helyette korszerű, fényre kötő kompozit tömőanyagokat alkalmazunk.

A kompozit fogtömés képes a fogak eredeti színét és alakját visszaállítani, ezért rendkívül esztétikus eredmény érhető el használatával.

A fog felületén keletkezett üregbe folyékony massza formájában helyezzük be a tömőanyagot, ami egy speciális eszközből világító kék fény hatására megköt, és ennek hatására rendkívül szilárd tömés jön létre.

Nagyobb hiányok esetén felmerül a betétek alkalmazása (inlay,onlay, overlay), melyekkel nagyobb területen károsodott fogakat is gyönyörűen helyre tudunk állítani, nagyobb foganyagvesztés nélkül is.

Ne várjon addig, amíg fogpótlásra van szüksége, egy fogtöméssel hosszú évekre, évtizedekre is megmenthető az eredeti fog.

TelefonálokOnline kérek időpontot.